Sunday, April 10, 2011

Pecah Rumah:4 Laptop Hilang Sekelip Mata

Kejadian ni berlaku Isnin lepas kat Pusat Komersial Seksyen 7 Shah Alam..kawan kakak aku sendiri yang kena..rumah dia kat area blok belakang sekali,atas kedai makan Selasih..pencuri tu masuk time takde orang kat rumah sebab semua penghuni rumah tu pergi kuliah..

Pintu rumah tak kunci??mana ada,siap pakai mangga solex lagi kat depan pintu..tapi pencuri yang durjana tu memang licik dan pandai,tapi tak ada otak..dia simbah asid kat mangga tu..so terbuka la pintu tu sebagai laluan dia..habis dikebasnya 4 bijik laptop dalam rumah tu..adoi,sayang betul..bukan semua orang berada kan..nak kumpul duit beli laptop baru memang menyakitkan kepala la..tambah2 lagi kalau laptop yang hilang tu baru je beli 2 3 minggu..dah buat report polis,tapi logiknya mana la polis tu nak cari balik laptop tu..


Apa la nak jadi..dah habis usaha dah taknak bagi pencuri masuk,tapi kena jugak..tapi tu la,mungkin ada hikmahnya Allah tarik sikit nikmat-Nya yang diberi pinjam kepada kita..Harap mangsa2 tu sabar je la ek..pesanan kepada penyewa2 rumah di sekitar Pusat Komersial kat sini,hati-hati la ok..malang tidak berbau..

5 comments:

  1. lah syg nyer...dinsihatkn kepade org2 yg jual asid...tlong jgn jual asid yer...bhaye...hehe....

    ReplyDelete
  2. pencuri sentiasa hebat mencuri hehe.

    ReplyDelete
  3. adoiii...sayangnye laptop hilang. pencuri skrg pencuri moden. mcm2 cara diorg buat utk mencuri..

    ReplyDelete
  4. itulah pasai..kita ni dah habis cara dah amk langkah berjaga2 tp kena gak..berserah la pd Allah spy lindungi harta benda kita..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...