Tuesday, March 1, 2011

Nyaris Dapat Nikah Free

Malam semalam lepas habis test paper Association,aku,Intan Ueen dan Ika pergi ke Puchong melawat keluarga member Maravilla kitorang,Azlina sebab ayah dia baru meninggal Ahad lepas..Innalillahi wa inna ilaihiroji'un..Semoga roh arwah ditempatkan bersama roh2 orang yang beriman..sebelum cuti gong xi fat choy lepas,kitorang sempat melawat arwah di Hospital Serdang..ajal dan maut semua dalam kuasa Allah..masa kita nanti pun tak tau bila..tak kira la orang muda ke tua ke,semua kena sedia dari skrg lagi..


Sebelum sampai rumah Azlina,aku park la kereta kat Masjid Besar Puchong sebab nak tunggu Alisa,Noriah n da geng....tiba2 ada orang tanya aku "dik,adik nak kawin kat masjid ni ke?" 

Hah??tergamam aku bila dia tanya macam tu..mungkin sebab aku pakai baju melayu kot,sebab tu la orang tu tanya..

Tengah duk lepak2 tu,tiba datang sorang lagi pakcik,dia tanya "awak ke yang nak nikah tu?cepat sikit"

Aku explain la kat pakcik tu yang aku tengah tunggu kawan aku,bukan nak pergi kawin..rupa2nya kat masjid tu memang ada orang nikah,tapi pengantin lelaki belum sampai lagi..patut la orang ingat aku yang nak kawin..padahal aku pakai baju melayu biasa je kot..mungkin muka aku sesuai jadi muka pengantin,sebab tu la orang tanya..hahaha..

Masa pergi ziarah kat rumah Azlina semalam,aku sorang je laki di kalangan member2 aku yang join sekali..mula2 aku lepak kat luar je dulu,sembang dengan pakcik Azlina..lepas tu diorang ajak aku masuk rumah..aku masuk je la..tiba2 Noriah bagi aku surah Yaasin then suruh aku lead baca Yaasin..hehehe ketaq lutut nak baca,,first time kot lead baca Yaasin..semuanya ok,tapi bila masuk part doa tu,punya lah panjang,aku pun tergagap2 jugak la nak baca doa tu sampai habis..nasib baik ok..tak biasa..berpeluh jugak la nak habiskan doa tu..hehehe..pengalaman pertama,dapat la aku belajar sikit2..

19 comments:

  1. apsal xmngaku je jdik pengantin.
    kn blh kwen free tuh. keke

    ReplyDelete
  2. aduh,pengntin lelaki lambat smpai?xpatut2.berdebar kot family plus pngntin perempuan tunggu.

    nant kalau jat,sila make sure stgah jam awal da smpai.haha.

    ReplyDelete
  3. bab tersalah pengantin laki tu klakar!...
    nnti leh la biase2 kan lead baca yaasin..and doa skali jgn lupa..nnti xde la ketaq..heheh

    ReplyDelete
  4. anyway gud luck for this coming test on Thursday right?all da best!

    ReplyDelete
  5. memang niat nak ngaku..tapi kena tgk dulu muka pengantin ppuan tu,kot2 tak berkenan..hahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha..klau x kene kawin free la..alang2 kat masjid kan..heheh

    ReplyDelete
  7. pengalaman mematangkan kita...hehehe...

    ReplyDelete
  8. klo aku dpt nikah free, kan best...

    ReplyDelete
  9. hehe,..klu x,slmt dh jdik pngntin free ek,.mcm xlame je dh,siap kbtulan kene lead bcaan yassin plk,.hoho,.

    ReplyDelete
  10. igtkn btul2 la dpt kawen free,..ahahahahaha,..
    hahahahhaha

    http://mylifemimie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. haha2!..len kali ckp ngaku je la awk tu pngantin,ngeh..ngeh..:p

    ReplyDelete
  12. okey what kalo ngaku jd pengantin :) hehehhehe

    ReplyDelete
  13. haha. ingat kene tangkap basah. hihi

    ReplyDelete
  14. tetiba dapat bini free.hahaha

    ReplyDelete
  15. takut nak akad nikah..takut gugup..

    ReplyDelete
  16. hahah .. kelaka lhaa .. adehh sebek ta silap pengantin ,waduu ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...