Wednesday, February 22, 2012

New World

Alhamdulillah..4 tahun setengah dalam debaran.. hari ni dah boleh tarik nafas lega bila tengok result malam tadi.. tahniah kepada kawan BLS yg lulus.. tahniah gak kepada yg dapat dean list tu.. kita jumpa di LLB nti ye.. kepada yg x sambung study utk LLB, kita jumpa konvo nti ye.. ngeh3..


4 tahun setengah.. lama tu.. 30 Jun 2007-22 Feb 2012.. asasi kat uitm kuantan,then sambung law degree kt shah alam.. settle.. noktah di situ.. suka, duka, tangis dan tawa semua complete dlm tempoh ni.. SUKA? Suka la bila dah habis degree..akhirnya dapat jugak segulung ijazah macam member2 lain..suka bila teringat balik saat2 kena dera masa orientasi MMS kat uitm jengka..5 hari yg sangat perit,tapi bila ingat balik mesti rasa nk senyum..suka dgn pengalaman di uitm kuantan..3 sem yg pendek,tp penuh dengan scene yg dramatik.. suka bila diserap masuk ke shah alam.. suka.. suka bangat..
 
DUKA?duka dgn tragedy 11 Nov 2008.. duka dgn tahun baru 2009.. duka dengan tragedy 13 Mei 2010.. sungguh menyayat hati dan tragis.. wahahaha.. agak berduka sehari sebelum tengok result final sem BLS.. ceh,watpe nak berduka ni.. hidup ni terlalu singkat utk diisi dengan kesedihan~


First post blog ni utk tahun ni..post yg sangat bermakna dlm hidup aku.. lepas ni cabaran makin susah.. aku dah masuk the New Era of Justice.. haha mcm citer One Piece plak.. the Great Era of Pirates.. masuk ke New World di Grand Line.. hehehe.. so, I must be stronger to achieve my dream.. always be positive. Thanks to all my nakama and comrades.. heee..

CINTA? Stock x laku.. hahaha.. biarlah dulu.. sampai masa nti ada la jugak.. optimistic tuu.. bukan aku memilih, tapi aku tak dipilih.. =) POLITIK? Bukan x minat beb,tapi bila tengok member2 duk post kat fb pasal politik semasa,rasa mcm menyampah pun ada.. pagi,tengahari,petang, malam duk post pasal politik..korang ni takde life ke?memang la kita kena concern pasal nasib negara n bangsa.. tapi takkan la pukul 12 mlm pun kena pikir politik ag..korang student lagi kot..blaja pun ntah tahap mana je.. kalau pasal politik ni,x kira la side government ke opposition ke, sama  je..sanggup wat research kt tenet nak cari kebenaran isu2 semasa ni.. usaha gak bukak youtube pukul 2-3 pagi.. pastu emo x tentu pasal.. klau lecturer suruh buat assignment, merungut je lebih..buat research pun ala kadar je.. tu pun copy n paste.. klau bab politik ni, time maghrib pun sanggup duk depan laptop tu.. ceh, rakyat Malaysia ni cliché sgt perangai diorang ni..


AGAMA? Terima kasih kpd kawan2 yg slalu bg teguran n nasihat kt aku.. I really need it.. tapi skg ni bila tgk fb,ramai yg duk post video ustaz azhar idrus.. aku follow gak ceramah dia.. tapi yg x best nya bila member2 yg duk post pasal UAI ni semuanya pasal topic cinta.. UAI bukan ceramah pasal cinta je, pasal ibadat pun ada, tapi xde pun org yg share video2 ceramah dia pasal topic mcm tu.. well, mungkin aku x layak nak berbicara panjang tentang agama, tapi tu sekadar pendapat aku je..
 
Ok, Assalamualaikum =)

1 comment:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...