Thursday, August 25, 2011

Jejari Yang Tak Berapa Nak Runcing

Hi uollss.. ni iollss.. gitteww.. wahaahahhaha.. sekarang ni ada blog counter-jejari runcing a.k.a Elia yang makin meletup uollss.. amboih kau, aku pun terikut gaya tulisan ahkak puaka sekali ke? hahaha.. sape tak kenal Elia si jejari runcing ni.. tak perlu la aku terangkan dengan lebih lanjut.. nanti ada yang kena saman tak tentu pasal.. tadi belek2 facebook, ternampak la satu link dari Annur Hadi ni duk kecoh2 pasal blog 'SORRY JEJARI I X RUNCING UOLLSS' a.k.a ahkak puaka yang aku sebut tadi.. aku pun klik la....

gambar ni sekadar hiasan la uollss!

Seronok gak baca entri dia ni, gaya bahasa dengan lentok gediks dan berpuaka tu membuatkan entri dia semakin menarik untuk dibaca.. hehehe.. tambah2 apa yang dia nak cerita dalam blog dia tu.. aku pun tak sure setakat mana betulnya cerita ahkak ni.. tapi cerita dia memang menarik.. pasal 3-4 watak yg sebenarnya berlaku dalam dunia realiti ni.. bila dibaca,aku rasa logik la watak2 tu refer pada Khairul Fahmi, Elia, mak dia dan kakak Khairul Fahmi.. aiii tak habis2 lagi ke cerita pasal diorang ni?

Nak komen lebih pun aku tak berani sebab aku tak berada di tempat kejadian.. aku cuma baca blog si ahkak ni.. pengajaran di sebalik kisah dan sketsa dalam blog ni, bagi orang yang sedang hot ber'couple' tu, tak payah la nak kecoh satu dunia yang awak tu ada gf/bf or tunang.. even yang dah kahwin pun, tak payah la nak over2 sangat kat facebook tu nak cakap2 sayang.. padahal kat rumah pun boleh cakap benda tu.. tak perlu la nak expose sangat kat orang lain yang awak tu bahagia.. bila dah jadi macam si Elia ni, baru la nak pasrah.. kita kena ingat, manusia ni ramai yang tak suka tengok orang lain happy dan bahagia.. depan2 puji, tapi kat belakang, mulut mengata macam longkang.. kat mana2 pun sama je, kat UiTM ni pun macam tu gak.. so, kalau bahagia sangat dengan pasangan tu, tak perlu lah nak heboh satu dunia.. diam2 cukup..

8 comments:

  1. yeah!,..setujuu,..lancar je ayt,terbaek!,..


    psstt,dh prnh bace blog ahkak puaka tu,.perghh,ayt die,..xtahan,.rse nak kuar cepat2,.huhu

    ReplyDelete
  2. weyhh blog tu best weyh hahahaa blog jejarirunc*** tak sentap ke? kbai hahaa

    ReplyDelete
  3. jari aku tak berapa nak runcing... tapi Runsing sangat2,,, ahaha

    ReplyDelete
  4. kan.. ni lah slh satu kelemahan teknologi.. manusia mula nak expose semua..

    ReplyDelete
  5. aku suka blog ahkak tu hahaaha

    ReplyDelete
  6. stuju gle dgn ayat perenggan last tu.. well said :) .. sori dtg sini ikut google sbb tak igt apa blog akak puaka tu hahaha.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...